שולחן אוכל עגול – לחזור הביתה
בשנות השישים והשבעים הם היו הרהיט הכי חשוב בבית, שולחן עגול בפינת האוכל. יש משהו בעיגול של השולחן שמושיב את כולם במעגל, את כל המשפחה. אם תשימו לב, כאשר יושבים ליד שולחן מלבני או מרובע, לא כולם רואים את כולם, ולא כולם מרגישים קרוב, כמו מסביב לשולחן עגול. זה היתרון הכי גדול שלו, והיום בעידן הזה כשאנחנו כל כך מחוברים לטכנולוגיות, הגיע הזמן שנכניס קצת חום הביתה ונרגיש אנושיים.
עידן האינטרנט משפיע אין ספק גם על עיצוב הבתים, אבל בעיקר יוצר געגוע לזמנים שהיו. כשבבית אנשים ישבו ביחד, עשו דברים ביחד, והיום מספיק להסתכל על אנשים שיושבים יחד בבית קפה בשביל להבין, שכדי לחלץ אותם מהפלפון צריך ממש להתאמץ.
הגעגוע הזה למשהו חם, שהוא ההיפך מטכנולוגיה בא לידי ביטוי בהמון דברים וגם בעיצוב הבית. למשל ב-2019 נכנס צבע הקוראל הכתום סולידי אל הבית, ולא באקראי. יש געגוע לטבע למשהו שהוא אמתי וכל כך שונה מהמקלדת, מחשב ובוודאי העולם הווירטואלי. התשובה לכך מן הסתם תהיה צבעים של טבע, קיר פריחה ירוק, שולחן אוכל עגול נפתח. לא מרובע ולא מלבן. עגול.
מסבים סביב שולחן אוכל עגול
בשנים האחרונות עושה הבית הישראלי קאמבק לכל מיני דברים שהיו מאוד מובנים אליהם בעבר והיום כבר לא. למשל לאכול ביחד. ידיעות אחרונות עשה מבצע של אוכלים ביחד, וסקר במשך תקופה ארוכה משפחות שמסבות ליד שולחן האוכל ואוכלות ביחד.
מסתבר שבעידן הזה כאשר כולם רודפים אחרי כסף והתעשרות, הם גם מגיעים הביתה בשעות שפעם אנשים כבר נכנסו למיטה. לא הייתה טלוויזיה חובקת עולם עד אמצע הלילה. כל ערב ישבה כל המשפחה ביחד מסביב לאותו שולחן אוכל עגול. היה שולחן אוכל בקוטר 140 ס”מ, ובמשפחות ברוכות ילדים היה גם שולחן אוכל נפתח ל3 מטר.
היום אנשים מגיעים הביתה מתי שמתחשק להם, כל אחד בזמנו. בפינת האוכל עומד שולחן אוכל עגול שנפתח בשבתות ובחגים. פעם זה היה אחרת.
קאמבק גדול לשולחן העגול
הקווים הישרים של הריהוט המודרני, מפנים היום את מקומם לפינות מעוגלות ובכלל זה שולחן אוכל עגול. הוא עושה היום קאמבק גדול ולא רק כשולחן אוכל, יש גם שולחנות עגולים נפתחים לפינת אוכל.
שולחן אוכל עגול קוטר 80 לזוג או לארבעה איש, וגם פינת אוכל 6 כיסאות המצוותים לשולחן עגול. אנשים מנסים פתאום לחזור אחורה, לכנס את כל המשפחה ולשבת יחד לאכול. לעשות כל מיני דברים כדי שלפחות זה יקרה אם לא כל יום בשבוע אז כמה פעמים. כאשר יושבים מסביב לשולחן אוכל יחד, המושג משפחה מקבל משמעות חדשה. אבל לאינטרנט יש גם צד טוב.
פעם כאשר רצינו לקנות שולחן אוכל, או כל ריהוט אחר, נאלצנו לצרת מהבית ולכתת את רגלינו בין חנויות רבות, עד שמצאנו את מה שאנחנו אוהבים והתאים לדרישות שלנו. היום אפשר לברך על כך שהאמצעים השתכללו.
כבר אין צורך לצאת מהבית כדי לקנות שולחן אוכל עגול, אפשר פשוט לגלוש באחד מאתרי הרהיטים, למצוא את מה שאנחנו אוהבים ולרכוש את זה אונליין, או פשוט לגשת לשם ולקנות.
זה חוסך זמן, זה חוסך התרוצצות וזה גם נותן לנו רעיונות לעיצוב הבית. פתאום מגלים פריטי ריהוט שבכלל לא ידענו שהם קיימים והם מתאימים לנו לאיזו פינה. פתאום מגלים שלצד שולחן האוכל היום יש גם כיסאות בדוגמה של כורסאות קטנות שזה הטרנד הכי חם היום בתחום.
השפעת המדיה על בחירת הריהוט הביתי
הישראלים כבר לא רוצים דשא כמו אצל השכן, הם רוצים דשא משלהם. הם נוסעים בעולם מבלים,
חוזרים. גולשים ברשת, צופים בטלוויזיה. הם מחוברים לתחום של עיצוב דרך המדיה. בבואם לעצב את הבית שלהם, הם רוצים שהוא יהיה בדיוק כמו שהם אוהבים. הם לא מתפשרים. הם רוצים דברים מיוחדים והאינטרנט מאפשר להם לצוד את הדגמים הכי חמים של פריטי הריהוט, ממש איך שהם יוצאים מהנגרייה, מהסטודיו של המעצב או נוחתים מחו”ל.
הם מנווטים בין אתרים וקטגוריות, מתעדכנים בפריטים לבית. מבינים מה הם צריכים, מתייעצים ועושים עוד דבר מאוד חשוב. הם משווים מחירים.
אם פעם בשביל לקנות שולחן עגול היית צריך לקבל מחיר על שולחן קוטר 80, או שולחן נפתח ל-3 מטר או פינת אוכל עם 6 או 12 כיסאות. היום האינטרנט עושה את החיים קלים. לרוב חברות הרהיטים יש אתרים. כל מה שצריך לעשות זה להציץ במגוון, לאתר מוצרים שמעניינים אתכם.
אחר כך עושים השוואת מחירים, לא מתעלמים כמובן מהאיכות. הרי אתן לא רוצים שהשולחן אוכל שלכם יתפרק אחרי ראש השנה, כי סעדו עליו 20 איש.
הבחירה היא יותר נכונה, יותר מכוונת ויותר תובענית. הישראלים יודעים מה לדרוש. הם למדו להשוות מחירים, חומרי גלם. הם מבינים בכל מה שמעניין אותם, והם מגיעים לחנות מוכנים עם שאלות ורוצים תשובות ובעיקר שולחן אוכל עגול כמו פעם.