עיצוב הבית שלנו יסייע להפוך אותו לייחודי ומיוחד, המתאים לאופי שלנו ולאווירה שנרצה ליצור בבית. בעוד כל אחד רוצה ליצור אווירה ייחודית משלו ועשוי להתחבר לסגנון כזה או אחר מבחינת העיצוב, הריהוט והשימוש בבית – הרי שחלק שוכרים אנשי מקצוע שיעזרו להם לעצב את פנים הבית וחלק מעדיפים לעשות זאת לבד ולקבל מחמאות ממכריהם המגיעים לביקור, תוך שהם מתמלאים בסיפוק רב שכן הושקעה מחשבה רבה בעיצוב ובטיפוח של הדירה. אז איך כאמור אתם אוהבים את הבית שלכם? איזו אווירה אתם רוצים ליצור? אילו רהיטים מעוצבים תבחרו? על כך ועוד במדריך זה.
איך לבחור רהיטים לבית?
בחירת ריהוט לבית היא תהליך חשוב ומרגש הכולל התחשבות בגורמים שונים ליצירת חלל מגורים נוח, פונקציונלי ואסתטי. בין אם אתם מחפשים אחר מזנונים מעוצבים, ארון בגדים או מיטה יהיה חשוב לבחון פרמטרים שונים ולהשקיע מחשבה. ראשית, חשוב לקבוע את הסגנון המועדף עליכם, בין אם הוא מודרני, מסורתי, מינימליסטי או אקלקטי. בחירת הסגנון תאפשר לכם לבחור את הרהיטים והפריטים המשלימים שיצרו את האווירה הרצויה. לאחר מכן, בדקו את השטח והפריסה הפנויה של כל חדר כדי להבטיח שהריהוט מתאים באופן פרופורציונלי ומאפשר תנועה ונוחות בחלל. קחו מטר ותמדדו את מידות החדרים והרהיטים כדי להימנע מרכישת פריטים גדולים מדי או קטנים מדי עבור החלל. בנוסף, תעדיפו איכות ועמידות בבחירת רהיטים, שכן השקעה בפריטים מחומרי גלם איכותיים תבטיח אריכות ימים ותמורה טובה יותר לכסף בטווח הארוך. קחו בחשבון את הצרכים הספציפיים ואת אורח החיים שלכם ושל בני הבית. לבסוף, אל תחששו לערבב ולהתאים סגנונות וחומרים שונים כדי ליצור עיצוב אישי וייחודי המשקף את הטעם והאישיות שלכם.
עיצוב הבית לבדכם – טיפים חשובים:
- סגנון – מהו סגנון עיצוב הפנים המועדף עליכם? האם מדובר בסגנון עכשווי ומודרני? מסורתי? תעשייתי? כפרי? אולי אפילו חיבור של כמה סגנונות יחד יכול להתאים…
- פונקציונליות – קחו בחשבון את הפונקציונליות והפרקטיות בבחירת רהיטים לבית, והבטיחו שכל פריט מספק את הצורך בו ומשפר את השימושיות הכוללת של החלל. לדוגמה: אם אתם זוג צעיר אין צורך ביותר מ2-4 כיסאות לפינת אוכל, במיוחד אם אינכם נוהגים לארח.
- קחו בחשבון נוחות – בחרו בריהוט נוח וארגונומי, במיוחד עבור פינות ישיבה וחדרי שינה, כדי לייצר אווירה של רוגע ותחושה נעימה ומרווחת.
- צרו שטחי אחסון – בחרו רהיטים עם פתרונות אחסון מובנים, כאלה עם תאים נסתרים או מדפים, כדי לייעל את השימוש בשטח ולשמור על ארגון וסדר בבית.
- קנה מידה ופרופורציה – שימו לב לקנה המידה והפרופורציה של הרהיטים ביחס לגודל החדר, הימנעו מרהיטים גדולים או קטנים מדי שעלולים לא להתאים מבחינת העיצוב או גודל החלל.
- צבעים וחומרי גלם – התאימו את צבעי הריהוט וחומרי הגלם שלהם עם ערכת הצבעים והעיצוב הכוללים של כל חלל הבית, תוך הבטחת עיצוב מגובש והרמוני.
- התאמת פריטים – הוסיפו פריטים שונים כמו כריות, כיסויים, שטיחים ויצירות אמנות כדי להוסיף אישיות וחמימות לבית ולהשלים את הרהיטים הנבחרים.
- רהיטים ארוכי טווח – השקיעו בפריטי ריהוט שיכולים להתאים לסגנונות עיצוב או להעדפות העיצוביות שלכם לאורך שנים רבות קדימה. למשפחה ממוצעת אין את האפשרות הכלכלית להחליף את הריהוט והעיצוב של הבית כל כמה שנים ולכן חשוב שהריהוט שקונים יתאים לטווח ארוך. לדוגמה: רכישת שולחנות סלון מעוצבים שיתאימו לכם גם אם תחליפו את הספות.
לסיכום, עיצוב הבית שלכם עשוי להיות כרוך ביצירתיות ומחשבה בבחירת הרהיטים. קבעו את הסגנון המתאים לכם ובהתאם לכך תוכלו להתחשב בהיבטים נוספים כמו פנקציונאליות, מחיר, גודל הריהוט, עיצוב וצבעים – וכך תוכלו לבחור רהיטים ופריטים משלימים המתאים לאופי שלכם ולאווירה שאתם רוצים לייצר בבית, ומצד שני לתקציב שלכם.