כל מי שמחפש אחר רהיטים לבית עתיד לגלות מגוון רחב של סוגים, עיצובים וסגנונות.
יחד עם זאת, יש כאלו אשר מגיעים להליך חיפוש הרהיטים עם דרישות ברורות לגבי מה שהם מחפשים ולא תמיד, יתאפשר להם ליהנות ממענה על אותן הדרישות בתוך ההיצע הקיים.
במקום הזה בדיוק נכנס לתמונה מעצב רהיטים לבית, אשר אוחז בכלים, בידע ובחומרים לעיצוב רהיטים מותאמי דרישות וצרכים.
בהליך העבודה עם המעצב כל שצריך לעשות זה פשוט לשתף אותו בכל הרצונות, הדרישות והציפיות והוא ידע מה לעשות, על מנת לעצב את הרהיטים אשר יספקו מענה על אותן הדרישות.
כאמור, בכדי ליהנות מכל היתרונות של עבודה מול מעצב רהיטים, ההמלצה תהיה לבחור את המעצב בתבונה.
איך לבחור מעצב רהיטים לבית?
יש מספר פרמטרים אשר בכוחם לסייע בבחירת מעצב רהיטים מתאים, בין הבולטים שביניהם:
- ניסיון ורקע מקצועי – מומלץ לבדוק מה הניסיון המקצועי של אותו מעצב רהיטים ומה הרקע שלו בתחום – האם הוא למד את תחום עיצוב הרהיטים? בכוחם של לימודים ייעודיים לספק לו הרבה ידע וכלים אשר ייטיבו את העבודה.
- שם ומוניטין – כדאי לבחור במעצב רהיטים בעל שם ומוניטין בתחום, מה שיכול להעיד במידה רבה על טיב ואיכות הרהיטים אותם הוא מעצב.
- תיק עבודות – הדרך הטובה ביותר להתרשם ממעצב רהיטים עוברת בתיק העבודות שלו – וההמלצה היא להתעמק בכמה שיותר מהרהיטים אשר עוצבו על ידו. בצורה כזאת, ניתן גם לראות שהעבודות שלו אכן עונות על הטעם והסטנדרטים של המחפשים.
- מחירים – כאן חשוב להדגיש שיש לא מעט פרמטרים אשר ישפיעו על מחירם של רהיטים בעיצוב אישי ובין היתר: סוג הרהיט, מורכבות העבודה, חומרי הגלם בהם נעשה שימוש וכמובן, גם הניסיון והמוניטין של המעצב.
מהסיבה הזאת, כאשר מתכננים את התקציב אשר יוקצה עבור הרהיטים, חשוב לוודא שגם איכות וטיב העבודה נלקחים בחשבון – כידוע, לעיתים זול מדי יכול לעלות ביוקר. - חיבור אישי – מומלץ להגיע מוכנים לשיחת הייעוץ הראשונית עם אותו מעצב רהיטים. ההמלצה היא להכין רשימה של שאלות, אשר בכוחן לאפשר את קבלת התמונה המלאה על אותו המעצב. מומלץ לבחון את החיבור האישי עמו, לוודא שהוא קשוב, מקצועי ומבין את מלוא הבקשות מהרהיטים. דגש על הפרמטר הזה יכול לסייע רבות בקבלת ההחלטה הנכונה.
- המלצות – אם יש אפשרות לקבל המלצות אמינות על אותו מעצב, בין אם דרך מכרים, אשר הזמינו דרכו רהיטים והיו שבעי רצון מהתוצאה ובין אם באמצעות רשת האינטרנט (כיום, יש לא מעט אתרי אינטרנט המספקים המלצות על בעלי מקצוע שונים), דבר זה יכול ללא ספק לסייע בביצוע הבחירה.
- טיב השירות – טיב השירות של מעצב יכול לבוא לידי ביטוי במספר פרמטרים: במתן ייעוץ ראשוני סבלני ללקוח, בהקפדה על זמינות ללקוח ובשיתופו בכל שלבי העבודה וכמובן, גם בנושא של לוחות הזמנים וההקפדה על העמידה בהם.
דגש על כל הפרמטרים הללו יאפשר לבצע בחירה נבונה במעצב הרהיטים המתאים.
דגשים חשובים בעיצוב רהיטים
אז נכון שבראש ובראשונה רהיטים מעוצבים, אמורים לספק מענה על הדרישות ועל הצרכים של המזמינים.
יחד עם זאת, מומלץ לשים דגש גם על פרמטרים רבים נוספים ובין היתר:
- חומרים – יש לוודא שהרהיטים ייוצרו מחומרי גלם איכותיים המתאפיינים בעמידות גבוהה מפני מפגעים פונקציונאליים – המטרה תהיה כמובן ליהנות מהרהיטים לאורך תקופת זמן ארוכה ולוודא שבכוחם לשמור על נראותם ההתחלתית למשך שנים.
- פונקציונאליות – יש לזכור כי מעבר ליופיים של הרהיטים, הם גם אמורים לשמש אותנו ולהיות נוחים ופונקציונאליים. לכן, בתכנון הרהיטים יש לקחת בחשבון את המשתמשים בהם, את ההעדפות שלהם, את מידת ההתאמה של הרהיטים לחלל או לחדר וכאמור, היבטים פונקציונאליים אחרים.
- דרישות מיוחדות – הודות לטכנולוגיה המתקדמת, כיום ניתן ליהנות מרהיטים אשר עונים על דרישות מיוחדות – לדוגמא, ניתן להזמין רהיטים חכמים ורב שימושים אשר יכולים להיחשב כאופטימאליים עבור חללים קטנים.
למעשה אין גבולות לדרישות ואפשרות נוספת היא ליהנות מרהיטים יוקרתיים אשר נראים כמו יצירת אמנות לכל דבר ועניין. - התאמה לחלל – חשוב להזמין רהיטים אשר בכוחם להשתלב בצורה הרמונית עם החדר או החלל עבורו הם מיועדים. יש לקחת בחשבון את הסגנון העיצובי וכמובן, גם לתכנן את השטח בחלל אשר יוקצה לאותם הרהיטים.
תחזוקה – בעת הזמנת רהיטים מעוצבים, כדאי לשים דגש גם על נושא התחזוקה והניקיון של הרהיטים. המטרה תהיה כמובן ליהנות מהאפשרות לניקוי מהיר ופשוט של הרהיטים.
חשוב לציין שמעצב רהיטים מקצועי ומנוסה, יספק ייעוץ מקדים ללקוחות שלו לגבי הרהיטים, הוא ינסה להבין לעומק את מלוא הצרכים והדרישות שלהם וזאת על מנת לעצב רהיטים אשר עונים על כל הדרישות וההיבטים.
אם גם אתם תרים אחר מעצב רהיטים לבית, תשמחו לגלות שהגעתם לכתובת הנכונה למטרה. מוזמנים ליצור קשר עם קומפי רהיטים – חנות המפעל לרהיטים מעוצבים ולעשות את הצעד הראשון בדרך לרהיטים מרשימים, העונים על מלוא הדרישות, הציפיות והצרכים.